Αυστραλία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στο νότιο τμήμα της χώρας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015, 10:34
Αυστραλία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στο νότιο τμήμα της χώρας
Εκατοντάδες πυροσβέστες μάχονται κατά των πύρινων εστιών που μαίνονται στην Αυστραλία, τις χειρότερες πυρκαγιές που έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια. Η κατάσταση εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι θα συμβάλουν στην επέκταση των πυρκαγιών.

Οι πυρκαγιές μαίνονται σε έκταση 240 χιλιομέτρων στο νότιο τμήμα της Αυστραλίας, ενώ εξαιτίας των πύρινων εστιών έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 26 κατοικίες. Είκοσι εννέα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ωστόσο δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής.Ο συντονιστής της Δασοπυροσβεστικής υπηρεσίας, Μπρέντον Ίντεν, δήλωσε ότι οι επόμενες 48 ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της αλλαγή των ανέμων. «Σήμερα θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι και μέχρι το απόγευμα στις 16:00 η θερμοκρασία θα έχει φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου», δήλωσε.

Εκατοντάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να διασώσουν μεγάλο αριθμό Κοάλα από την πυρκαγιά που μαίνεται στους λόφους Αντελαϊντέ.Δασικές πυρκαγιές εκδηλώνονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Αυστραλία, ωστόσο επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν σημαντικά την περίοδο των πυρκαγιών αλλά και την έντασή τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015, 11:24