Κορυφαίοι Αυστραλοί χειρουργοί απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να εντάξει την απώλεια βάρους στο δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να σώσουν ζωές και να απαλλάξουν το πορτοφόλι των ιδιωτών από τις ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Στο επιστημονικό περιοδικό «Medical Journal of Australia», o Michael Edye, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικού Σίδνεϊ, και ο δρ Michael Talbot, καθηγητής Χειρουργικής στο St. George Hospital, υποστηρίζουν ότι Αυστραλοί ασθενείς κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις απαραίτητες επεμβάσεις που απαιτούνται. Αναφέρονται σε χειρουργικές επεμβάσεις παχύσαρκων ατόμων, υποστηρίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος να απαλλαγούν από περιττό βάρος που απειλεί τη ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι σοβαρά ασθενείς εξαιτίας του υπερβολικού βάρους τους» υποστηρίζει ο καθηγητής Edye.

«Ενδέχεται να είναι διαβητικοί, να υποφέρουν από ανεπάρκεια των νεφρών, από προβλήματα όρασης που σχετίζονται με τον διαβήτη, και σίγουρα η ζωή τους είναι σε κίνδυνο αν δεν κάνουν κάτι όσον αφορά στο υπερβολικό τους βάρος» λέει.

Και οι δύο επιστήμονες, εντούτοις, παραδέχτηκαν ότι η χειρουργική επέμβαση δεν είναι ο μόνος τρόπος απώλειας περιττού βάρους, για την επιδημία της παχυσαρκίας που αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα, είναι όμως ένας τρόπος αντιμετώπισης εκ μέρους της πολιτείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δρ Talbot είπε ότι προσπάθησε να πείσει τις Αρχές δημόσιας υγείας να αναλάβουν την ευθύνη των χειρουργικών επεμβάσεων σε άτομα παχύσαρκα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, εδώ και εννέα χρόνια, οι διαπραγματεύσεις όμως δεν προχώρησαν σε τρόπο που να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα δημόσια κέντρα υγείας τα οποία προσφέρουν χειρουργικές επεμβάσεις σε παχύσαρκα άτομα είναι ελάχιστα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν μόνο δύο στη Νέα Νότια Ουαλία τα οποία αναλαμβάνουν ελάχιστες περιπτώσεις του είδους κάθε χρόνο.

«Αυτό σίγουρα αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό» είπε και κατέληξε: «Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα και κάτι πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης