Το Σίδνεϊ ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, μία ελαφρά μείωση των περιστατικών μόλυνσης τοπικής μετάδοσης από την COVID-19, μετά την περαιτέρω σκλήρυνση των περιοριστικών μέτρων στα προάστια όπου καταγράφεται μεγάλη εξάπλωση, ενώ η επιβολή των μέτρων του lockdown θα γίνεται με τη συνδρομή του στρατού.

Εκατομμύρια Αυστραλών στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας τέθηκαν σε καθεστώς lockdown -ένα από τα πιο σκληρά από την έναρξη της πανδημίας- έπειτα από σχεδόν πέντε εβδομάδες σταδιακά αυξανόμενων περιορισμών που απέτυχαν να θέσουν υπό έλεγχο το ξέσπασμα των περιστατικών της παραλλαγής Δέλτα, που μεταδίδεται ταχύτατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι τα περιστατικά μειώθηκαν για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα περίπου μίας εβδομάδας, η πολιτειακή πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζικλιάν προειδοποίησε ότι ενδέχεται να αυξηθούν πάλι εξαιτίας του αυξημένου αριθμού των ανθρώπων που είναι θετικοί στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα και εξακολουθούν να κινούνται μέσα στην κοινότητα.

Η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε 170 περιστατικά μόλυνσης τοπικής μετάδοσης, με τα περισσότερα από αυτά να καταγράφονται στην πολιτειακή πρωτεύουσα Σίδνεϊ. Ο σημερινός αριθμός των περιστατικών είναι μειωμένος σε σχέση με τον αριθμό ρεκόρ των 239 ημερήσιων περιστατικών που αναφέρθηκε την Πέμπτη.

Η Μπερετζικλιάν κάλεσε επίσης τους πολίτες να απέχουν από τη διαμαρτυρία κατά του lockdown που έχει προγραμματιστεί για αύριο στο Σίδνεϊ, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται με τη συμμετοχή τους «να καταδικάσουν σε θάνατο» τους αγαπημένους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες ανθρώπων έλαβαν μέρος σε μία διαμαρτυρία κατά του lockdown που έγινε στην πόλη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προκαλώντας τις επικρίσεις της αστυνομίας και πολιτικών, οι οποίοι τη χαρακτήρισαν ως μία εκδήλωση «υπερμετάδοσης».

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να μείνουν σε μια ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από τα σπίτια τους, ενώ θα πρέπει να φορούν μάσκες όταν βγαίνουν έξω.

Στην αστυνομία έχουν δοθεί νέες αρμοδιότητες για την επιβολή των περιορισμών, με τη δυνατότητα να κλείνει τις επιχειρήσεις που παρανομούν, ενώ ο στρατός θα αρχίσει να βοηθά την αστυνομία για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των πολιτών στους περιορισμούς από τη Δευτέρα.

Τα μέλη του στρατού δεν θα φέρουν οπλισμό, ενώ θα ενεργούν υπό τις διαταγές της πολιτειακής αστυνομίας και θα εκπαιδευτούν για την αποστολή αυτή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Αυστραλία έχει διαχειριστεί την πανδημία πολύ καλύτερα από άλλες αναπτυγμένες χώρες, με περίπου 34.000 περιστατικά μόλυνσης και 923 θανάτους, αλλά βρίσκεται μεταξύ των χωρών με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Περίπου το 18% των Αυστραλών ηλικίας άνω των 16 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης