Η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία σύμφωνα με την οποία προειδοποίησε τους πολίτες της για τους κινδύνους ενδεχόμενων ταξιδιών στην Ινδονησία και ειδικά στο Μπαλί, μετά τη σύλληψη ενός από τους οργανωτές των τρομοκρατικών χτυπημάτων στη χώρα το 2002 που προκάλεσαν τον θάνατο 202 ανθρώπων.

«Πληροφορίες δείχνουν ότι οι τρομοκράτες είναι πιθανό να σχεδιάζουν επιθέσεις στην Ινδονησία, οι οποίες μπορεί να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή», επισημαίνεται με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη, αστυνομικές πηγές στην Τζακάρτα και πηγές των δυνάμεων Ασφαλείας στο Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσαν τη σύλληψη στο Πακιστάν του Ινδονήσιου Ουμάρ Πατέκ, ενός από τους οργανωτές των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μπαλί.

«Καμιά φορά η σύλληψη ενός τρομοκράτη προκαλεί έντονες αντιδράσεις ακόμα και βίαιες πράξεις στην Ινδονησία. Πιστεύουμε πως οι τρομοκρατικές αυτές πράξεις θα έχουν στόχο μέρη όπου βρίσκονται πολλοί Δυτικοί, όχι μόνο σε τουριστικά νησιά, όπως το Μπαλί, αλλά και στην Τζακάρτα και άλλες περιοχές», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης