Αυστραλία-Covid-19: Πρώτος θάνατος έπειτα από έναν μήνα - 20 νέα κρούσματα στη Βικτόρια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 04:17
Αυστραλία-Covid-19: Πρώτος θάνατος έπειτα από έναν μήνα - 20 νέα κρούσματα στη Βικτόρια

Οι Αρχές στη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένας άνδρας ηλικίας πάνω από 80 ετών πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας του COVID-19· πρόκειται για τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έπειτα από έναν μήνα και πλέον, ενώ η Βικτόρια κατέγραψε επίσης διψήφιο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 για όγδοη συναπτή ημέρα.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στην πολιτεία Βικτόρια, ο Μπρετ Σάτον, διευκρίνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 20 νέες μολύνσεις — είχαν ανακοινωθεί 17 την Τρίτη και 16 τη Δευτέρα — και ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πλέον ανέρχεται σε σχεδόν 1.900 στην περιοχή ευθύνης του.

Η έξαρση των κρουσμάτων στη Βικτόρια πυροδοτεί την ανησυχία για το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. 241 από τα κρούσματα μόλυνσης εκεί έχει επαληθευτεί ότι οφειλόταν σε μετάδοση στην κοινότητα (+8 από την Τρίτη).

Οι αρχές στη Βικτόρια, που έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της πανδημίας στην Αυστραλία, προσπαθούν να φρενάρουν την εξάπλωση σε περίπου έξι συνοικίες στη Μελβούρνη.

Το Σαββατοκύριακο, παρέτειναν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για άλλον έναν μήνα και επέβαλαν εκ νέου περιορισμούς στις συναθροίσεις.

Παρά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη Βικτόρια, οι αρχές στη γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας διαβεβαιώνουν πως δεν θα κλείσουν τα σύνορα. Ωστόσο, η επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης Γκλάντις Μπερετζίκλιαν προέτρεψε τους κατοίκους να αποφεύγουν τα ταξίδια στη γειτονική πολιτεία.

Μέχρι σήμερα, οι Αρχές στην Αυστραλία πιστώνονται ότι απέτρεψαν τον κίνδυνο υψηλού αριθμού θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, χάρη στα έγκαιρα μέτρα περιορισμού που έλαβαν. Καταγράφουν λίγες περισσότερες από 7.500 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 103 θανάτους εξαιτίας του COVID-19.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 04:17