Ένας Αυστραλός που πιστεύεται ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους στρατολόγους της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS συνελήφθη από τις αρχές της Τουρκίας και θα ζητηθεί επίσημα η έκδοσή του από τις αρχές της Αυστραλίας, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης σήμερα.

Ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο Νιλ Πράκας, ένα πρόσωπο που φέρεται να συνδέεται με σχέδια για τη διάπραξη επιθέσεων στην Αυστραλία ή με ορμητήριο την Αυστραλία, συνελήφθη στην Τουρκία και ανακρίνεται από τις τουρκικές αρχές, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σύλληψη του προσώπου που πιστεύουμε ότι είναι ο Πράκας υπήρξε αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ των αυστραλιανών και των τουρκικών αρχών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Πράκας, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μελβούρνη, έχει εμφανιστεί σε βίντεο και περιοδικά του ISIS και επιδίδεται στη στρατολόγηση ανδρών, γυναικών και παιδιών στην Αυστραλία, ενώ ενθαρρύνει τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας τον Μάιο.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ανέφερε ότι θα υποβληθεί επίσημο αίτημα έκδοσης του Πράκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές της Αυστραλίας, βάσει πληροφοριών που τους είχαν δώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, είχαν ανακοινώσει τον Μάιο – προφανώς εσφαλμένα – ότι ο Πράκας σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή στη Μοσούλη του Ιράκ.

Όμως η εφημερίδα The New York Times έγραψε χθες Παρασκευή ότι ο Πράκας απλώς τραυματίστηκε στην επίθεση. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι είναι ζωντανός.

Οι αρχές της Αυστραλίας είχαν επιβάλει πέρυσι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Πράκας και είχαν προειδοποιήσει ότι οποιοδήποτε πρόσωπο του προσφέρει οικονομική βοήθεια αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης