Η αντιτρομοκρατική της Αυστραλίας εκτέλεσε εντάλματα ερεύνης σε δύο πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας τα οποία συνδέονται με την έρευνα που διενεργείται για τη μαζική δολοφονία 50 ανθρώπων σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας την Παρασκευή.

   Η αστυνομία της Αυστραλίας γνωστοποίησε ότι μετά τις 08:30 της Δευτέρας [σ.σ. τις 23:30 την Κυριακή ώρα Ελλάδας], ερεύνησε δύο σπίτια στις κοινότητες Σάντι Μπιτς και Λόρενς μια ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (Joint Counter Terrorism Team, JCTT) στη Νέα Νότια Ουαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   «Ο κύριος σκοπός» των δύο επιχειρήσεων «ήταν να συγκεντρωθεί επίσημα υλικό που μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας στη συνεχιζόμενη έρευνά της», εξήγησαν η ομοσπονδιακή αστυνομία και η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας σε κοινή ανακοίνωσή τους.

   Κατά την ανακοίνωση, η οικογένεια του Αυστραλού που συνελήφθη, καθώς φέρεται να ήταν ο ένας από τους βασικούς δράστες του μακελειού στην Κράιστσερτς, προσέφερε τη βοήθειά της στις αρχές.

   Τα δύο σπίτια που ερευνήθηκαν ήταν αυτά στα οποία μεγάλωσε ο Αυστραλός, ο Μπρέντον Τάραντ, 28 ετών, που πάντως τα τελευταία δέκα χρόνια ζούσε στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   «Η κοινότητα μπορεί να είναι βέβαιη ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία που να υποδεικνύει ότι υπάρχει οποιαδήποτε τρέχουσα ή επικείμενη απειλή που να συνδέεται με τα εντάλματα ερεύνης», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης