Η Πολιτεία της Βικτόριας, το επίκεντρο της επιδημίας του COVID-19 στην Αυστραλία, θα επιδιώξει την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ στα οποία θα υποβάλλονται οι πολίτες, έτσι ώστε να θέσει υπό έλεγχο τη διασπορά του νέου κορωνοϊού. Παράλληλα ετοιμάζεται για τη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της πολιτείας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που διαγνώστηκαν σε ένα 24ωρο στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, μειώθηκε σε 9 σήμερα από 12 τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης κανένας θάνατος δεν αναφέρθηκε στην πολιτεία αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μελβούρνη, η οποία παραμένει υπό αυστηρό lockdown για σχεδόν τρεις μήνες, αναμένεται να προχωρήσει σε μια χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, καθώς ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφει ημερησίως εδώ και δύο εβδομάδες είναι κάτω των 5.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, αυτό μπορεί να συμβεί στα τέλη Οκτωβρίου. Σήμερα ο μέσος όρος για τις 14 προηγούμενες ημέρες ήταν 11,6 νέα κρούσματα, έναντι 11,9 που ήταν χθες Κυριακή.

«Θέλουμε όλοι όσοι έχουν συμπτώματα, ασχέτως συνθηκών, να μπορούν να εξεταστούν, να έχουμε τις διαγνώσεις τους και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προστατεύσουμε αυτούς και όλη την κοινότητα» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους. «Θα γίνει κάποια δουλειά τις ερχόμενες ημέρες για να δούμε αν μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που πληρούν τους όρους και να αυξήσουμε τον αριθμό αυτών που μπορούν να κάνουν αυτά τα τεστ» πρόσθεσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 90% από τους 894 ανθρώπους που πέθαναν από COVID-19 στην Αυστραλία βρισκόταν στη Βικτόρια. Από την αρχή του έτους, η πολιτεία αυτή των 6 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει πραγματοποιήσει περίπου 2,7 εκατομμύρια τεστ για τον νέο κορωνοϊό.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει συνολικά περισσότερα από 27.000 κρούσματα νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, λιγότερα από τον μέσο όρο των νέων κρουσμάτων που καταγράφουν ημερησίως οι ΗΠΑ εδώ και μήνες.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης