Αυστηρούς ελέγχους για την υποχρεωτική χρήση μάσκας που καλύπτει το στόμα και τη μύτη, μέτρο που ισχύει εδώ και μία εβδομάδα στα μέσα μεταφοράς, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι Δημοτικές Συγκοινωνίες της Βιέννης, επισημαίνοντας πως στο εξής, χωρίς μάσκα δεν θα είναι δυνατή — που σημαίνει ότι θα απαγορεύεται — η επιβίβαση σε μετρό, τραμ και λεωφορεία.

Μέχρι τώρα, κατά τον εντοπισμό επιβάτη χωρίς μάσκα σε κάποιο μέσο δημόσιας μεταφοράς αναμενόταν η επέμβαση αστυνομικών. Στο εξής οι έλεγχοι θα διενεργούνται στους σταθμούς και στις στάσεις πριν από την επιβίβαση, την οποία θα μπορούν να απαγορεύουν οι υπάλληλοι των Δημοτικών Συγκοινωνιών σε περίπτωση μη χρήσης μάσκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης η διευθύντρια των Δημοτικών Συγκοινωνιών της Βιέννης Αλεξάντρα Ράιναγκλ, η έως τώρα εμπειρία σε σχέση με τη χρήση προστατευτικής μάσκας στα μέσα μεταφοράς είναι καλή, “με πολύ λίγες εξαιρέσεις, οι επιβάτες τηρούν το μέτρο”.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας θεωρείται ακόμη πιο σημαντική μετά την πρόσφατη χαλάρωση των περιορισμών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που οδηγεί σε μεγαλύτερη και συχνότερη χρήση των δημόσιων μέσων μετακίνησης, στα οποία όμως γίνεται πλέον δυσκολότερη η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενός μέτρου μεταξύ των επιβατών.

Κατά την άποψη της Αλεξάντρα Ράιναγκλ, πρόβλημα θα προκύψει με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και τη μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες πλήθους μαθητών, όταν θα είναι πλέον αδύνατη η τήρηση απόστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτό, η ίδια προτείνει την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία μιας περιοχής, με διαφορά κάποιων λεπτών της ώρας, ώστε να αποφεύγεται μεγάλος συνωστισμός μαθητών στα δημόσια μέσα μεταφοράς, κάτι που οι Δημοτικές Συγκοινωνίες ζητούν ήδη και από την προ-κορονοϊού εποχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης