Ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, εξέφρασε, σε μια πρώτη αντίδρασή του, «ανακούφιση» για το γεγονός ότι οι πανευρωπαϊκές δυνάμεις διαθέτουν προφανώς την πλειοψηφία και ελπίζει αυτό να ισχύει και μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος.

Όπως σημείωσε ο κ. Σπιντελέγκερ σε δηλώσεις του στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, αυτήν την άποψη εκπροσωπούν και άλλοι πολιτικοί της ΕΕ, με τους οποίους είχε χθες βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ ως προς την περαιτέρω στάση της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα, ο ίδιος μπορεί να φανταστεί ότι θα υπάρξει κάποια κινητικότητα στο χρονοδιάγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην ευρείας κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ», ο καγκελάριος Φάιμαν, απαντώντας στο ερώτημα τί θα κάνει η ΕΕ σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε τονίσει πως είναι κακό να υπαγορεύει κανείς σε μια χώρα τι πρέπει να γίνει «στην περίπτωση α, β ή γ», καθώς αυτό ισοδυναμεί με μια απειλή και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κανείς με αυτόν τον τρόπο απέναντι σε άλλες χώρες, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να απειλούμε τους Έλληνες».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας για το εκλογικό αποτέλεσμα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης