Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit, λέγοντας πως περιορίζει τις δυνατότητες μελλοντικής εμπορικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας.

Μιλώντας στο LBC, ο Τραμπ δήλωσε πως, χωρίς τη συμφωνία, οι δύο χώρες θα μπορούσαν να έχουν πολύ καλύτερη συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Τραμπ εξαπέλυσε επίσης επίθεση εναντίον του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν  αποκαλώντας τον «μεγάλο λάθος» ως υποψήφιο για πρωθυπουργό.

Παρά την κριτική του για τη συμφωνία, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Μπόρις Τζόνσον ως τον «κατάλληλο άνθρωπο για την εποχή μας».

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι προσπαθεί να παρέμβει στις γενικές εκλογές της Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Τραμπ προσπαθεί να παρέμβει στις βρετανικές εκλογές προκειμένου να καταφέρει ο φίλος του Μπόρις Τζόνσον να εκλεγεί» έγραψε σε ένα tweet ο Κόρμπιν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ οι ΗΠΑ ίσως να μην μπορέσουν να συνάψουν μια φιλελεύθερη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία μετά το Brexit, βάσει των όρων της συμφωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού για την αποχώρηση από την ΕΕ.

«Θέλουμε να έχουμε εμπορικές συναλλαγές με τη Βρετανία κι εκείνη θέλει να έχει εμπορικές συναλλαγές μαζί μας» επισήμανε.

«Και για να είμαι ειλικρινής προς εσάς, αυτή η συμφωνία, ορισμένες πτυχές αυτής της συμφωνίας, δεν μπορείτε να το κάνετε, δεν μπορείτε να το κάνετε, δεν μπορείτε να έχετε εμπορικές συναλλαγές. Εμείς δεν μπορούμε να συνάψουμε μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία».

Πηγή: BBC, ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης