Με τον συνολικό αριθμό των έως τώρα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αυστρία να ανέρχεται το απόγευμα του Σαββάτου στις 14.637, αλλά συγχρόνως να έχουν αποθεραπευθεί 10.214 άνθρωποι και το ποσοστό ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων να βρίσκεται μόλις στο 0,7%, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ εκτιμά θετικά την συνεχιζόμενη μειωτική τάση της εξέλιξης του κορωνοϊού στη χώρα.

Ταυτόχρονα ο ίδιος, σε δηλώσεις του, μετά την ανακοίνωση και των χθεσινών, εκ νέου, ενθαρρυντικών στοιχείων, προειδοποιούσε ότι “αυτό δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε αμεριμνησία, αλλά μία συνεπής στάση συνεχίζει να είναι ύψιστα αναγκαία, ο καθένας και η καθεμία πρέπει να εξακολουθήσει να είναι μέρος της λύσης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό του μόλις 0,7% στην αύξηση μέσα στο προηγούμενο 24ωρο του αριθμού των νέων κρουσμάτων, είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί έως τώρα από την εμφάνιση του ιού, ωστόσο στα νέα στοιχεία δεν περιέχονται ακόμη οι επιδράσεις της μερικής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων από την περασμένη Τρίτη, με το άνοιγμα σειράς εμπορικών καταστημάτων και κάποιων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, νέες λοιμώξεις εμφανίζονται στην στατιστική με μία καθυστέρηση μεταξύ δέκα και 14 ημερών, οπότε οι αριθμοί που θα καταγραφούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικοί.

Ο Ρούντολφ Άνσομπερ θεωρεί, όπως τόνιζε σχετικά, ότι “όμως, η σταθερή τάση των τελευταίων εβδομάδων θα πρέπει να μας ενδυναμώνει, να μας δίνει ελπίδα και θάρρος να συνεχίσουμε με συνέπεια τον έως τώρα δρόμο της τήρησης της ελάχιστης απόστασης, των οδηγιών υγιεινής και των άλλων μέτρων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 443, ενώ ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διενεργηθεί έως σήμερα στη χώρα έφτασε τις 175.932.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης