Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη, το υπαγόμενο σε αυτή “Ψηφιακό Επιτελείο Κρίσης”, αυτή την εβδομάδα εντόπισε και επισήμανε ως τέτοιες, πάνω από 150 σχετιζόμενες με τον κορωνοϊό “ψευδείς ειδήσεις”, κάτι που εντάσσεται, μεταξύ άλλων, στην αποστολή του.

Σύμφωνα με το Επιτελείο, οι “ψευδείς ειδήσεις” κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες, που είναι, πέραν των διαφόρων θεωριών συνωμοσίας, οι υποβαθμίσεις της κρισιμότητας της κατάστασης, οι προτάσεις για θεραπεία και αυτοδιάγνωση της νόσου, και οι οποίες στο σύνολό τους μπορούν να αποβούν πολύ επικίνδυνες, ενώ “ψευδείς ειδήσεις” διασπείρονται και για δήθεν επικείμενες διατάξεις και για περιορισμούς στον πληθυσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνον μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Καγκελαρίας, μέσω των οποίων πραγματοποιείται, σε συνεργασία με τον Αυστριακό Ερυθρό Σταυρό, η εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού, εντοπίστηκαν πάνω από 100 ψευδείς ειδήσεις σε σχόλια και τοποθετήσεις, που, στη συνέχεια, έγινε προσπάθεια διόρθωσής τους.

Επιπλέον, 35 “ψευδείς ειδήσεις” εντοπίστηκαν από το αποκαλούμενο “Δίκτυο αποκαλύψεων”, στο οποίο συμμετέχουν 20 συνεργάτες αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης.

Από την πλευρά της, η Αυστριακή υπουργός Ένταξης Σουζάνε Ράαμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι, παράλληλα με την υπάρχουσα “Καμπάνια ενημέρωσης για μετανάστες”, ξεκινά μία εκστρατεία κατά “ψευδών ειδήσεων” , οι οποίες θα διορθώνονται σε 16 γλώσσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια, αναφέροντας ότι στο πλαίσιο της τρέχουσας καμπάνιας έχουν ενημερωθεί πάνω από 260.000 άνθρωποι, μέσω μηνυμάτων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επισήμανε πως “συνειδητοποιημένες ψευδείς ειδήσεις” δυσκολεύουν όχι μόνον το έργο της κυβέρνησης και των υπηρεσιών, αλλά προξενούν ανασφάλεια και φόβους στον πληθυσμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης