“Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπεται να αφήσει να εκβιάζεται από τον Ερντογάν, ο οποίος αυτή την στιγμή εξασκεί ένα άσχημο παιχνίδι, μία κακοήθη δράση στις πλάτες ήδη πολύ εξαθλιωμένων ανθρώπων”, επισημαίνει σε σημερινές δηλώσεις του στην Βιέννη, ο Βέρνερ Κόγκλερ, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των συγκυβερνώντων (σ.σ. με το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς) Πράσινων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ εκείνων, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Τουρκία και εκείνων που πλήττονται από τις πολεμικές συρράξεις στην Συρία, όπου, κατά την γνώμη του, η κατάσταση είναι η χειρότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με την Συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό, ο Βέρνερ Κόγκλερ τάσσεται υπέρ της συνέχισης της, σημειώνοντας ότι θα πρέπει όμως να συζητηθούν οι προϋποθέσεις, ενώ ταυτόχρονα ζητά να υπάρξει μία άμεση βοήθεια για την περιοχή κρίσης στην Βορειοδυτική Συρία και ανθρώπινα αξιοπρεπείς συνθήκες για τους μετανάστες στα ελληνικά νησιά, επισημαίνοντας ότι εάν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί θα πρέπει να μεταφερθούν από εκεί γυναίκες και παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης