Υπέρ ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, προφανώς όπως έχει προτείνει πρώτος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τάσσεται η Αυστριακή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Καρολίνε Έντσταντλερ, η οποία προέρχεται από το Λαϊκό Κόμμα του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Θεωρώ σημαντικό ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που είναι συντονισμένο και έχει ενιαία εμφάνιση», και αυτό, επειδή «η κινητικότητα είναι μία βασική προϋπόθεση για την οικονομία, τα ταξίδια και τον τουρισμό», τόνισε η Καρολίνε Έντσταντλερ σε σημερινές δηλώσεις της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, πριν από την τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους της της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση εάν το πιστοποιητικό θα δημιουργούσε μια “προνομιακή τάξη”, δεδομένου ότι τα εμβόλια δεν επαρκούν προς το παρόν για όλους τους Αυστριακούς, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επισήμανε ότι «υποστηρίζουμε πως ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός» και ότι «όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, πραγματικά και θα εμβολιάζεται».

Όπως τόνισε η ίδια, στη συνέχεια, θα πρέπει «να είναι δυνατό σε κάποιον, με τη χρήση ενιαίων προτύπων, να αποδείξει ότι έχει κάνει αυτό το εμβόλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης