Αυστρία: Ύποπτο περιστατικό της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκε στο Τιρόλο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 12:53
Αυστρία: Ύποπτο περιστατικό της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκε στο Τιρόλο

Ένα πρώτο ύποπτο περιστατικό του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην περιοχή του Τιρόλου στην Αυστρία, όπως ανακοίνωσαν αργά το Σάββατο οι τοπικές αρχές.

Το ύποπτο περιστατικό αφορά έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική την προηγούμενη εβδομάδα και ο οποίος βρέθηκε θετικός στην covid-19, με ενδείξεις ότι έχει προβληθεί από τη νέα παραλλαγή, αν και η επιβεβαίωση αναμένεται τις επόμενες ημέρες, επεσήμαναν οι Αρχές του Τιρόλου.

Στην Αυστρία ισχύει ήδη από τη Δευτέρα lockdown λόγω της ραγδαίας ανόδου των περιστατικών της covid-19.

Τα αρχικά τεστ που διενεργήθηκαν από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Ίνσμπουργκ οδήγησαν στη «σοβαρή υποψία» ότι το περιστατικό αυτό ενδέχεται να συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον.

Δείγματα θα σταλούν τώρα στην Αυστριακή Υπηρεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων (AGES) προκειμένου να ελεγχθούν περαιτέρω.

«Το αποτέλεσμα από την AGES αναμένεται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Έλμαρ Ριζόλι επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης της πανδημίας του Τιρόλο.

«Το περιστατικό, όπως έχει δηλώσει και βάσει των τρεχουσών πληροφοριών, παρέμεινε σχεδόν αποκλειστικά στο σπίτι του από τότε που επέστρεψε από το ταξίδι του πριν τρεις ημέρες και προς το παρόν δεν εμφανίζει συμπτώματα».

Οι Αρχές έχουν ζητήσει ως προληπτικό μέτρο να γίνουν περισσότερα τεστ σε ανθρώπους που επέστρεψαν στην Αυστρία τις τελευταίες 14 ημέρες από χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 12:53