Αυστρία: Καταπολέμηση του "πολιτικού ισλαμισμού" ζητά ο ΥΠΕΞ Σεμπάστιαν Κουρτς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, 02:48
Αυστρία: Καταπολέμηση του "πολιτικού ισλαμισμού" ζητά ο ΥΠΕΞ Σεμπάστιαν Κουρτς
Την ανάγκη για περισσότερη πρόληψη της τρομοκρατίας στην Αυστρία, τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης, Σεμπάστιαν Κουρτς -του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος-- με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη στην αυστριακή πρωτεύουσα ενός 17 χρονου νεαρού, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο βιεννέζικο μετρό και να διατηρεί σχέσεις με το ISIS.

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, πρέπει να καταπολεμηθεί ιδεολογικά η βάση της τρομοκρατίας του ISIS, δηλαδή "ο πολιτικός ισλαμισμός". Υπάρχουν περίπου 300 άνθρωποι οι οποίοι έχουν πάρει το δρόμο από την Αυστρία για να υποστηρίξουν την τρομοκρατία του Χαλιφάτου και αυτοί αποτελούν έναν "μαζικό κίνδυνο ασφαλείας, όταν επιστρέφουν εδώ", ανέφερε ο ίδιος.

Όπως επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός, επισκεπτόμενος το μεσημέρι το "Αυστριακό Ίδρυμα Ενσωμάτωσης", ο αριθμός των συμπαθούντων είναι πολύ μεγαλύτερος και δεν θα πρέπει η τρομοκρατία του ISIS να καταπολεμείται μόνον στρατιωτικά και να λαμβάνονται αστυνομικά μέτρα στην Αυστρία εναντίον τρομοκρατών και ριζοσπαστικοποιημένων, "αλλά πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για την πρόληψη".

Θέλοντας προφανώς να ασκήσει πίεση στον κυβερνητικό εταίρο του, τους Σοσιαλδημοκράτες, για το νέο νομοσχέδιο του για την ενσωμάτωση, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τόνισε πως "είναι επιτέλους καιρός να ψηφιστεί αυτός ο νόμος" και πως, κατά την άποψή του, είναι σημαντικό να υπάρξει ορισμός των "θεμελιωδών αξιών" και να μεταδοθούν αυτές μέσω μαθήματος.

"Είναι επίσης σημαντικό να καθοριστεί τελείως σαφώς ότι υπάρχουν όρια όταν γίνονται παραβάσεις κατά των νόμων μας ή κατά των θεμελιωδών αξιών μας, και ότι εδώ δεν αντιδρούμε με υπερβολική ανεκτικότητα, αλλά ότι δείχνουμε ότι οι κανόνες στην Αυστρία πρέπει να τηρούνται επακριβώς", πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης.

Από την πλευρά του, ο αντικαγκελάριος της αυστριακής κυβέρνησης και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, είχε παραπέμψει νωρίτερα στο εκτενές "Πακέτο ασφάλειας" με τις αιτιάσεις του κόμματός του στα θέματα του ασύλου, της ενσωμάτωσης και της ασφάλειας, ζητώντας αυτό να συμπεριληφθεί ως τμήμα στο υπό ανανέωση κυβερνητικό πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα θα υπάγεται και ο Νόμος Ενσωμάτωσης, στον οποίο το Λαϊκό Κόμμα ζητά να προβλέπεται η απαγόρευση της πλήρους κάλυψης του προσώπου και η απαγόρευση της διανομής του κορανίου από σαλαφιστές.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, 02:48