Ως «νέα διάσταση της εχθρότητας προς την Ε.Ε.», καταγγέλλει το κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), τη συμμετοχή του συγκυβερνώντος – με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς – ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων στην πανευρωπαϊκή «Συμμαχία των δεξιών λαϊκιστών της ΕΕ».

Σχεδόν 310 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής στην Αυστρία των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 26 Μαΐου 2019, η προεκλογική αντιπαράθεση φαίνεται ήδη να άρχισε από τώρα, με τις κατηγορίες που εκτόξευσε η αρχηγός του ΝΕΟΣ Μπεάτε Μάινλ-Ράιζινγκερ, ότι «το Κόμμα των Ελευθέρων προωθεί τη διάσπαση της Ε.Ε. μαζί με τη Λεπέν, τον Σαλβίνι και τον Βίλντερς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουν να καταστρέψουν την ενιαία Ευρώπη, ως χώρο της ελευθερίας, της ειρήνης και των ευκαιριών. Θέλουν μία αδύναμη Ευρώπη, η οποία αβοήθητη απέναντι στις ΗΠΑ, στη Ρωσία και στην Κίνα, θα βυθιστεί στην ασημαντότητα», τόνισε η αρχηγός του γνωστού για τον νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό του ΝΕΟΣ.

Σύμφωνα με την ίδια, έπειτα από την εξαγγελία της Δεξιάς Συμμαχίας και των ανάρμοστων επιθέσεων του, κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, «το Κόμμα των Ελευθέρων βρίσκεται ήδη σε προεκλογικό οίστρο».

Κατά την άποψη της Μπεάτε Μάινλ-Ράιζινγκερ, «ο αγώνας για το μέλλον της Ευρώπης άρχισε και οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν μια κρίσιμη εκλογή ανάμεσα σε εκείνους οι οποίοι θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη και σε εκείνες τις φιλελεύθερες δυνάμεις, οι οποίες αγωνίζονται για μια ισχυρή, ικανή για δράση και ενωμένη Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Κόμματος των Ελευθέρων Χάραλντ Βιλίμσκι είχε επιβεβαιώσει την περασμένη Παρασκευή τη συμμετοχή του κόμματός του στην πανευρωπαϊκή Συμμαχία που έχει προτείνει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της ακροδεξιάς «Λέγκα του Βορρά» Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι είχε εξαγγείλει νωρίτερα τη δημιουργία μίας Συμμαχίας των λαϊκιστικών και δεξιών-εθνικιστικών κομμάτων της Ευρώπης και είχε τονίσει τη σημασία των επόμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι έως τώρα η διακυβέρνηση στην Ευρώπη γινόταν στη βάση μιας συμφωνίας ανάμεσα σε Σοσιαλιστές και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και ότι τώρα αυτό πρέπει να αλλάξει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης