Μετά τις απειλές στο Διαδίκτυο κατά της ζωής του νικητή του ακυρωμένου δεύτερου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαίου και εκ νέου υποψήφιου στον επαναληπτικό γύρο τους στις 4 Δεκεμβρίου Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, η αυστριακή Αστυνομία συνέλαβε έναν 27χρονο στην πόλη Μπρουκ αν ντερ Λάιτα, ανατολικά της Βιέννης.

Οι απειλές κατά του κ. Βαν ντερ Μπέλεν και της οικογένειάς του διατυπώνονταν εδώ και αρκετές ημέρες και σε αυτές ήλθαν να προστεθούν την Τετάρτη παρόμοιες απειλές κατά του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, μέσω της υπηρεσίας αποστολής σύντομων μηνυμάτων Twitter, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, η οποία και συντόνισε τις έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη του 27χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον εντοπισμό του ηλεκτρονικού υπολογιστή, από τον οποίο γινόταν η αποστολή των μηνυμάτων, η αστυνομία προέβη σε σύλληψη του υπόπτου.Ο 27χρονος φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα και να έχει ομολογήσει τις πράξεις του, ενώ του έχει απαγγελθεί η κατηγορία για επικίνδυνες απειλές και υποδαύλιση μίσους.

Ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν έχει τεθεί υπό διαρκή αστυνομική προστασία από το πρωί της Πέμπτης και ήδη από την ειδική μονάδα «Κόμπρα» υπάρχει σχέδιο για την προστασία της κατοικίας του. Μεταξύ των άλλων μέτρων ασφάλειας, ο ίδιος θα συνοδεύεται συνεχώς από τρεις άνδρες της ειδικής μονάδας στις καθημερινές διαδρομές του όπως και στις προεκλογικές εμφανίσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης