Αυστρία: Σταδιακό «άνοιγμα» των νοσοκομείων και των ιατρείων σε μία «κανονικότητα»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020, 18:06
Αυστρία: Σταδιακό «άνοιγμα» των νοσοκομείων και των ιατρείων σε μία «κανονικότητα»

Το σταδιακό «άνοιγμα» των νοσοκομείων και τη βαθμιαία επαναφορά της «κανονικής λειτουργίας» των υγειονομικών δομών γενικότερα, στο πλαίσιο της πρώτης χαλάρωσης των προστατευτικών μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού στην Αυστρία, προανήγγειλε το μεσημέρι ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ.

«Πρώτη προτεραιότητα» συνεχίζει να παραμένει η προστασία του συστήματος και γι' αυτό το λόγο, όπως σημείωσε, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι περιορισμοί για τους επισκέπτες στα νοσοκομεία, όπου «σίγουρα για αρκετό ακόμη καιρό δεν θα επικρατεί η κανονικότητα», ενώ μετάβαση στην κανονική λειτουργία τους θα υπάρξει σταδιακά και στα ιατρεία, αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως αυτή η «δεύτερη φάση» με τη χαλάρωση των μέτρων είναι «η πλέον δύσκολη», αλλά συνολικά οι αριθμοί στην Αυστρία είναι «πολύ σταθεροί» και η τάση «πολύ ικανοποιητική».

Κατά την άποψή του, η διαδικασία της επανεκκίνησης θα χρειαστεί «τουλάχιστον μερικές εβδομάδες», καθότι τα νοσοκομεία θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι εξοπλισμένα για τον κορωνοϊό, αλλά συγχρόνως θα πρέπει να προχωρούν και ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται κατά το δυνατό σε μία κανονική κατάσταση.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η σύσταση να αναβληθούν οι εγχειρήσεις που ήταν δυνατόν να προγραμματιστούν ιατρικά, είχε δοθεί ήδη στις 12 Μαρτίου, και αυτό, όπως τόνισε, ήταν ένα σημαντικό και σωστό βήμα για να μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να υπάρξουν επαρκείς δυνατότητες για την αντιμετώπιση περιστατικών με κορωνοϊό.

Διευκρίνισε επίσης, ότι σε σχέση με τα ιατρεία δεν είχε δοθεί ποτέ οδηγία για κλείσιμό τους, και αυτά στην πλειονότητα τους παρέμειναν ούτως ή άλλως ανοιχτά, τηρώντας προδιαγραφές που υπήρξαν από το Ιατρικό Επιμελητήριο και που θα πρέπει να ακολουθηθούν και με την επανεκκίνηση, όπως η τηλεφωνική συνεννόηση για επίσκεψη στο ιατρείο ή η σωστή διαχείριση του χώρου αναμονής.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020, 18:06