Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι περισσότερες αίθουσες παραδόσεων και διαλέξεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αυστρίας παρέμειναν κενές τα τελευταία τρία εξάμηνα, όμως, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Χάιντς Φάισμπαν, το νέο ακαδημαϊκό έτος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ξανά με τη «μεγαλύτερη δυνατή φυσική παρουσία».

Σε επιστολή του προς τους πρυτάνεις, ενόψει της επικείμενης έναρξης του νέου εξαμήνου, ο ίδιος απευθύνει εκ νέου έκκληση να «κρατήσουν τις πόρτες ανοιχτές όσο το δυνατόν περισσότερο το χειμερινό εξάμηνο 2021/22».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος των πανεπιστημίων, όπως αναφέρεται από την πλευρά τους, είναι αυτή τη φορά να επιτύχουν περίπου ένα ποσοστό 70% κάλυψης των διοργανώσεών τους, και κατ΄αρχήν αποφασίζουν τα ίδια για τα μέτρα προστασίας, έχοντας τη δυνατότητα να επιτρέπουν την πρόσβαση μόνον σε εμβολιασμένους, ή σε εκείνους που ανάρρωσαν από τη νόσο, ή που έχουν πρόσφατο τεστ.

Έχουν επίσης τη δυνατότητα, λόγω της τρέχουσας κατάστασης μόλυνσης ή ειδικών συνθηκών στα μαθήματα, να ορίσουν ακόμη αυστηρότερους κανόνες για βάσιμους λόγους, ωστόσο είναι σημαντικό οι ισχύοντες κανόνες να κοινοποιούνται έγκαιρα στους φοιτητές, όπως αναφέρεται σε ένα σχέδιο πέντε σημείων του υπουργείου.

Ο υπουργός Παιδείας εμφανίζεται αισιόδοξος, καθώς, όπως παρατηρεί, σε τελική ανάλυση και σε αντίθεση με την προηγούμενη κατάσταση, με το εμβόλιο υπάρχει τώρα ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο για τον περιορισμό της πανδημίας και σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ του πανεπιστημιακού προσωπικού είναι καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την άποψή του, είναι ως εκ τούτου ακόμη πιο σημαντικό να ενημερωθούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και να παρακινηθούν να χρησιμοποιήσουν τις προσφορές εμβολιασμού, μερικές από τις οποίες έχουν επίσης δημιουργηθεί απευθείας μέσα σε πανεπιστήμια και άλλα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης