Τη στιγμή που το δεύτερο σε δύναμη κόμμα στην Αυστρία, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της αντιπολίτευσης, ζητά την υποδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων στην χώρα, το τρίτο σε δύναμη, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, ασκεί έντονη κριτική στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την σχετική απόφαση της κυβέρνησής της, ενώ το μικρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), προειδοποιεί με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες, για τον κίνδυνο να υπάρξει διάσπαση της Ευρώπης στο προσφυγικό.  

Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς συνθήκες στα τουρκοελληνικά σύνορα, να υπάρξει υποδοχή ασυνόδευτων ανήλικων στην Αυστρία, ώστε να προστατευτούν παιδικά δικαιώματα και να εκπληρωθούν οι συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ζητούν σε αποψινή ανακοίνωσή τους οι αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες, ασκώντας συγχρόνως κριτική στην κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πρασίνων, για αργή αντίδρασή της στην προσφυγική κρίση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ελευθέρων και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Χέρμπερτ Κικλ, ασκώντας κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο για την απόφαση υποδοχής ασυνόδευτων παιδιών, διατείνεται σε αποψινές δηλώσεις του, ότι «η παράνομη μετανάστευση αμείβεται – αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που στέλνει αυτή την στιγμή η Άνγκελα Μέρκελ προς τους διακινητές αυτού του κόσμου και στους πελάτες τους, γιατί, όπως το 2015, ανοίγει μια χαραμάδα της πόρτας για την Ευρώπη».  

Προειδοποιώντας για διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ευρωβουλευτής του ΝΕΟΣ Κλαούντια Γκαμόν, σημειώνει πως αυτό σημαίνει προ πάντων, ότι τα εθνικά κράτη πρέπει να εγκαταλείψουν την τακτική τους να μπλοκάρουν κοινές αποφάσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.  

Κατά την άποψή της, πρέπει να εγκαταλειφθεί η αρχή της ομοφωνίας, διότι διαφορετικά η Ε.Ε. δεν μπορεί να δράσει, και η τρέχουσα κατάσταση είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα μίας θλιβερής σειράς θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, στα οποία τα εθνικά κράτη παρεμπόδισαν μία κοινή συμπεριφορά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης