Η παρατηρητικότητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά μιας ξεναγού στην ομάδα των 33 Γερμανών τουριστών που βρίσκονταν στο Σουλταναχμέτ την ώρα της βομβιστικής επίθεσης συνέβαλαν στο να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων.

Η Τουρκάλα ξεναγόςΗ Τουρκάλα ξεναγός Σιμπλ Σιατίρογλου, η οποία τραυματίστηκε στο πόδι, καταθέτοντας στην αστυνομία είπε πως, ενώ βρισκόταν μαζί με την ομάδα των Γερμανών στην πλατεία, άκουσε ένα «τικ» και θεώρησε πως αυτός ο ήχος δεν ήταν «φυσιολογικός». Άμεσα άρχισε να κοιτάει γύρω της και τότε ήταν που είδε έναν νέο ανάμεσα στην ομάδα που έμοιαζε με Τούρκο, ντυμένο μοντέρνα, με καθαρό πρόσωπο και μούσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκάλα ξεναγός Σιμπλ Σιατίρογλου, η οποία τραυματίστηκε στο πόδι, αντιμετωπίζεται ως ηρωίδα από τα τουρκικά ΜΜΕ​

Με έκπληξή της διαπίστωσε ότι ετοιμαζόταν να τραβήξει τον χειροκίνητο μηχανισμό της βόμβας. Χωρίς να χάσει στιγμή φώναξε στα γερμανικά: «Τρέξτε».

Τότε οι Γερμανοί τουρίστες άρχισαν να τρέχουν και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Τα εκρηκτικά είχαν μόλις πυροδοτηθεί από το χέρι του βομβιστή αυτοκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξώφυλλο της εφημερίδας «Χουριέτ»

Το πόρισμα της εισαγγελίας

Την έρευνα στην πλατεία ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν το βράδυ της Τρίτης οκτώ εισαγγελείς. Στο πόρισμά τους επισημαίνουν ότι ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης είναι ο ίδιος με τους αντίστοιχους στα «χτυπήματα» του Σουρούτς (σύνορα με Συρία) και της Άγκυρας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε ενισχύσει τον εκρηκτικό μηχανισμό με σιδερένιες μπίλιες και κομμάτια από οικοδομικό σίδερο, προκειμένου να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.

Μετά τη βομβιστική επίθεση κρατούνται τρεις Ρώσοι ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το ISIS

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τρεις Ρώσους πολίτες ως υπόπτους για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Χαλιφάτο, έπειτα από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η αστυνομία στην Αντάλια κατέσχεσε έγγραφα και CD κατά την έρευνα που πραγματοποίησε στο κατάλυμα των τριών υπόπτων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Δεν έχει διευκρινισθεί πού έγιναν οι συλλήψεις.

Το ρωσικό προξενείο επιβεβαίωσε την κράτηση τριών Ρώσων πολιτών ως υπόπτων για διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, hurriyet.com.tr, cnnturk.com

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης