Μία πόλη με την υπογραφή του τεχνολογικού κολοσσού Google βρίσκεται στα σκαριά. Στην πρόταση που κατέθεσε στις Αρχές της Καλιφόρνια η Google παρουσίασε το πώς θα δείχνει η εν λόγω πόλη.

Θα καλύπτει 3,12 εκατ. τετραγωνικά μέτρα με πολύ ελεύθερο χώρο για πάρκα και αναψυχή και 8.000 νέες κατοικίες. Βασικός στόχος της πρότασης της Google είναι να προσφέρει σπίτια προσβάσιμα και σε χαμηλότερα εισοδήματα. Η πρόταση του τεχνολογικού γίγαντα προβλέπει ότι πολίτες με εισόδημα 44.000 δολάρια τον χρόνο θα μπορούν να ζήσουν στις φθηνότερες κατοικίες της πόλης.
Σχεδόν το 32% της έκτασης θα είναι ελεύθεροι χώροι, κυρίως πάρκα, ενώ θα υπάρχουν σινεμά, γυμναστήρια, καφετέριες και μαγαζιά. «Θέλουμε επίσης να δούμε την περιοχή να μεταμορφώνεται σε αυτό που η πόλη αποκαλεί ”πλήρεις γειτονιές” με μία επικέντρωση στις αυξανόμενες επιλογές στέγασης και τη δημιουργία μεγάλων δημόσιων χώρων που έχουν ως προτεραιότητα τους ανθρώπους απ’ ό,τι τα αυτοκίνητα» είπε στο CNBC ο αναπτυξιακός διευθυντής της πρότασης της Google, Μάικλ Τιμόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης