Τα αποκαλυπτήρια των σχεδίων του μεγαλύτερου σούπερ γιοτ του πλανήτη έγιναν τη Δευτέρα.

Το μήκους 222 μ.  «Somnio», όπως λέγεται το σούπερ γιοτ αυτό, θα καθελκυστεί το 2024 και το εκτιμώμενο κόστος ναυπήγησής του ανέρχεται στο μισό δισ. ευρώ. Το «Somnio» θα είναι κατά 40 μ. μακρύτερο από το σούπερ γιοτ «Azzam», που κατέχει μέχρι στιγμής το σχετικό ρεκόρ και ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Αμπού Ντάμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Daily Mail το γιοτ  που θα σαλπάρει το 2024, προσφέρει προς πώληση 39 υπερ-πολυτελή διαμερίσματα με τιμές που ξεκινούν από 9,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 39 που θα αγοράσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τους ωκεανούς σε μια πλωτή πολιτεία με ένα σκάφος  που αποτελείται από έξι καταστρώματα. Μάλιστα η κάθε καμπίνα θα διαθέτει προσωπική κουζίνα, γυμναστήριο, χώρους τραπεζαρίας αλλά και βιβλιοθήκη.

Συλλογικά θα αποφασίζεται το ετήσιο δρομολόγιο, ενώ πέραν όλων των άλλων το σούπερ γιοτ θα διαθέτει κελάρι για 10.000 φιάλες και κλαμπ δίπλα στην πισίνα, ενώ θα φιλοξενεί και εκδηλώσεις με επιστήμονες που μελετούν τη θαλάσσια ζωή.

Επικεφαλής του σχεδίου είναι ο Καρλ Λε Σεφ, Αμερικανός εκατομμυριούχος, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Somnio Global, ενός ομίλου ανάπτυξης βιώσιμων τεχνολογιών.

Φωτογραφίες: Daily Mail 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης