Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ άσκησε σήμερα πίεση στις γερμανικές αρχές ζητώντας τους να εξιχνιάσουν τι ακριβώς συνέβη κατά τις επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία και οι οποίες έχουν συγκλονίσει τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Κολονίας, 121 γυναίκες υπέβαλαν μηνύσεις στις οποίες καταγγέλλουν ότι ληστεύθηκαν, απειλήθηκαν ή κακοποιήθηκαν σεξουαλικά κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έξω από τον καθεδρικό ναό της πόλης από νεαρούς, ως επί το πλείστον μεθυσμένους άνδρες. Την Τρίτη η τοπική αστυνομία είχε κάνει λόγο για “μια νέα διάσταση στο έγκλημα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κολονία είχε πει ότι οι δράστες έμοιαζαν να είναι “αραβικής ή βορειοαφρικανικής” καταγωγής.

“Αυτό που συνέβη την Πρωτοχρονιά είναι εντελώς απαράδεκτο”, δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Ντάτσιαν Τσιόλος.
“Το αίσθημα των γυναικών στα περιστατικά αυτά, ότι ήταν εντελώς ανυπεράσπιστες και στο έλεος των δραστών, είναι προσωπικά για μένα ανυπόφορο και έτσι είναι σημαντικό να έρθουν στο φως όλα όσα συνέβησαν”, πρόσθεσε.

Η καγκελάριος είπε ότι θα εξετάσει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένης της αλλαγής της νομοθεσίας και της αύξησης του αριθμού των αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να μιλάμε για τη βάση της πολιτιστικής συνύπαρξής μας στη Γερμανία και αυτό που ο κόσμος δικαίως περιμένει είναι οι δράσεις να ακολουθήσουν τα λόγια”, δήλωσε.
Η Άγγελα Μέρκελ πρόσθεσε πως χρειάζεται η συνεχής αναθεώρηση της πολιτικής που διέπει τις απελάσεις “ώστε να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους ανθρώπους που δεν θέλουν να παραμείνουν μέσα στο νομικό μας πλαίσιο”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης