Επιμέλεια: Αλ. Παπαδόπουλος

Σε τραγωδία εξελίχθηκε, το ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Μαΐου, στο δημοτικό νηπιαγωγείο Primo Maggio, της Ιταλικής πόλης Λ’ Άκουιλα, όταν ένα ανεξέλεγκτο ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε στον φράχτη του κήπου του σχολείου, τον οποίο γκρέμισε και χτύπησε πέντε παιδιά που έπαιζαν στην αυλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας από τριών ως πέντε ετών που τραυματίσθηκαν, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο το πέμπτο του οποίου ο τραυματισμός ήταν πολύ σοβαρός, δεν τα κατάφερε. Οι προσπάθειες ανάνηψής του δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Το προσωπικό του νηπιαγωγείου προσπάθησε να απεγκλωβίσει τα μικρά παιδιά που χτύπησε το αυτοκίνητο, μέχρι την επιτόπου επέμβαση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ασθενοφόρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο ΙΧ ήταν παρκαρισμένο σε κατήφορο και ξαφνικά, πιθανότατα εξαιτίας προβλήματος στο χειρόφρενο, άρχισε να κινείται και να αποκτά ταχύτητα, μέχρι που έσπασε την εξωτερική περίφραξη του δημοτικού νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το αυτοκίνητο, ένα Passat, ανήκε σε μητέρα που είχε πάει στο σχολείο για να πάρει τον γιο της και να τον γυρίσει στο σπίτι. Το άλλο παιδί της γυναίκας θα παρέμενε στο αυτοκίνητο, όταν ξαφνικά το αυτοκίνητο κατρακύλησε, τροχοδρόμησε και γκρέμισε την περίφραξη του νηπιαγωγείου.

«Απογοήτευση και βαθύς πόνος». Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του δημάρχου Πιερλουίτζι Μπιόντι κατά την άφιξή του στο νηπιαγωγείο, μετά το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα. «Τώρα πηγαίνω στο νοσοκομείο Σαν Σαλβατόρε για να βεβαιωθώ για την κατάσταση της υγείας των τραυματισμένων παιδιών. Είμαι κοντά στις οικογένειες των παιδιών, στους δασκάλους και στη διεύθυνση του σχολείου. Είναι μια είδηση ​​που κανένας γονιός δεν θα ήθελε να ακούσει, μια τραγωδία που δεν αξίζει στην πόλη. Θα προσπαθήσουμε, με τη βοήθεια των αρμόδιων φορέων, να κατανοήσουμε τη δυναμική του σοβαρού αυτού συμβάντος».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης του Αμπρούτσο που έχει ως πρωτεύουσα τη Λ’ Άκουιλα, ο Μάρκο Μαρσίλιο δήλωσε: «Μάθαμε αυτή την τραγική είδηση, ​​είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και κοντά στον πόνο των οικογενειών. Ελπίζουμε αυτή η τραγωδία να μην επιδεινωθεί, είμαστε σε επαφή με τους επαγγελματίες της  υγείας για να παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης των άλλων παιδιών». 

«Με την καρδιά μας και με τις προσευχές μας για τα παιδιά που ενεπλάκησαν στο τρομερό δυστύχημα έξω από το νηπιαγωγείο», προσθέτει η Στεφανία Πετσοπάνε. «Αυτό που συνέβη μας αφήνει άφωνους, μπορούμε μόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να εμπιστευτούμε τις ικανότητες των γιατρών μας και να μαζευτούμε γύρω από τις οικογένειες αυτών των μικρών παιδιών».

Πηγή: IL Capoluogo.it

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης