Ένας καταστηματάρχης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στην Ιταλία αφού εισέβαλε σε ένα δημαρχείο, αυτοπυρπολήθηκε και πήδηξε από έναν εξώστη του πρώτου ορόφου, διαμαρτυρόμενος για την κωλυσιεργία έκδοσης επιχειρηματικής άδειας.

Το τραγικό γεγονός έλαβε χώρα στο Ερκολάνο, μια πόλη στα νότια προάστια της Νάπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα, ο Αντόνιο Φορμίκολα, ένας ανθοπώλης, απείλησε τους εργαζομένους στο δημαρχείο με ένα μαχαίρι, περιλούστηκε με βενζίνη, έβαλε φωτιά και πήδηξε από τον εξώστη. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Όταν η είδηση έγινε γνωστή, περίπου 400 καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς το θύμα και να διαμαρτυρηθούν εναντίον του δημάρχου Βιντσέντσο Στρατσούλο, ο οποίος δεν ήταν παρών. Το πλήθος φώναζε «δολοφόνε, δολοφόνε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές. Τα κρούσματα ανθρώπων που αυτοκτονούν επειδή δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά έχουν αυξηθεί στην Ιταλία καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την πιο μακροχρόνια ύφεση στη μεταπολεμική ιστορία της.

Ο «στιλίστας των λουλουδιών»

Ο αυτόχειρας ήταν γνωστός με το προσωνύμιο ο «στιλίστας των λουλουδιών».

Ο 58χρονος ανθοπώλης, Αντόνιο Φορμίκολα, ήταν χήρος με ένα γιο που τον βοηθούσε στην επιχείρηση και μια κόρη νιόπαντρη.

Τον τελευταίο καιρό ονειρευόταν να επεκτείνει την επιχείρησή του, αλλά και να μετατρέψει το μικρό Ερκολάνο έναν πόλο έλξης για όλους τους λάτρεις των λουλουδιών, ωστόσο οι απαντήσεις από τον δήμο καθυστερούσαν.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος- Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης