Αυτοκτόνησε ο «πατέρας» της ιταλικής κωμωδίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010, 00:47
Αυτοκτόνησε ο «πατέρας» της ιταλικής κωμωδίας
Τέλος έδωσε στη ζωή του ο πατέρας της ιταλικής κωμωδίας, Μάριο Μονιτσέλι.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο Μάριο Μονιτσέλι αυτοκτόνησε σε ηλικία 95 ετών πέφτοντας από το παράθυρο του νοσοκομείου Σαν Τζοβάνι στη Ρώμη, όπου νοσηλευόταν. Ο Μονιτσέλι είχε γεννηθεί στις 15 Μαΐου 1915 στο Βιαρέτζο, στην Τοσκάνη, όπου πέρασε την παιδική του ηλικία.

Η σειρά ταινιών του «Οι Εντιμότατοι φίλοι μου», με πρωταγωνιστές τον Ούγκο Τονιάτσι και τον Γάλλο ηθοποιό Φιλίπ Νουαρέ, που αφορά τα έργα και τις ημέρες μίας παρέας τεσσάρων φίλων που σκαρώνουν κάθε είδους σκανταλιά κατά πάντων, κάνοντας την διασκέδασή τους τρόπο ζωής, παραμένει ακόμη στον κολωφώνα της ιταλικής κωμωδίας και μία από τις καλλίτερες ταινίες του.

Ο Μονιτσέλι έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της Ιταλίας: το 1958 γυρίζει το κορυφαίο έργο «Ο Κλέψας του Κλέψαντος» με τη σύμπραξη των Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Κλαούντια Καρντινάλε, ενώ η ταινία «Ο Μεγάλος Πόλεμος» με τον Βιτόριο Γκάσμαν του χάρισε τη διεθνή αναγνώριση, ένα Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010, 00:49