Να ποιος έδωσε το όπλο στον ψυχοπαθή δολοφόνο που αιματοκύλησε το "mall" του Μονάχου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016, 20:40
Να ποιος έδωσε το όπλο στον ψυχοπαθή δολοφόνο που αιματοκύλησε το "mall" του Μονάχου
Το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθη στη Γερμανία, ο άνθρωπος που προμήθευσε όπλο και 350 σφαίρες, το Μακελάρη Άλι Ντέιβιντ Σομπόλι, που σκόρπισε τρόμο και θάνατο, μέσα στο γεμάτο «shopping mall», στο Μόναχο τον περασμένο μήνα.

Αγοραστής και πωλητής είχαν έρθει σε επαφή μέσω του σκοτεινού δικτύου “Darknet”.
Το darknet (ή σκοτεινό δίκτυο) είναι ένα δίκτυο επικάλυψης, που προσεγγίζεται μόνο με συγκεκριμένο λογισμικό, διαμορφώσεις, ή άδειες, χρησιμοποιώντας συχνά πρωτόκολλα και θύρες μη τυποποιημένων επικοινωνιών μέσω μιας σειράς ανώνυμων συνδέσεων.

O 31ετών ύποπτος, συνελήφθη σήμερα στο Μάρμπουργκ, μετά από οργανωμένο σχέδιο της αστυνομίας. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε επαφή μετά από επικοινωνία αστυνομικού που παρουσιάστηκε ως πελάτης και ζήτησε τον ίδιο τύπο πιστολιού (πιστόλι Glock 17 έναντι 8.000 ευρώ), που όπως παραδέχθηκε ο προμηθευτής, είχε πουλήσει στο Μόναχο, τον περασμένο μήνα.

Τέσσερις μέρες πριν τη σφαγή με τους 9 νεκρούς στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, είχε αγοράσει το όπλο ο Σομπόλι, που αυτοκτόνησε αμέσως μετά την επίθεση. 

Ο άνθρωπος που συνελήφθη σήμερα κατονομάστηκε κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης, που αφορούσε παράνομες αγοραπωλησίες όπλων από έναν 62χρονο λογιστή, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.


Στο μανιφέστο του Μπρέιβικ αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό το σκεπτικό δράσης του, ενώ έπασχε από Ψυχωτική κατάθλιψη (σύμφωνα με το nu.nl).

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016, 21:01