Ένας 17χρονος Αφγανός ονόματι Μοχάμεντ Ριάζ είναι αυτός που σκόρπισε τον πανικό κρατώντας μαχαίρι και τσεκούρι τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις επιβάτες.

Σε βίντεο μάλιστα που δημοσιεύθηκε καταγράφεται να κοιτάζει την κάμερα και κρατώντας μαχαίρι να δηλώνει ότι είναι «στρατιώτης του ισλαμικού χαλιφάτου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ριάζ εισέβαλε σε περιφερειακό τρένο κοντά στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις ανθρώπους, οι δύο εκ των οποίων δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ενώ ακόμη ένα άτομο έχει τραυματιστεί ελαφρά και τουλάχιστον 14 επιβάτες του τρένου είναι σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν, επρόκειτο για άτομο που έφθασε στη Γερμανία ως ασυνόδευτος πρόσφυγας.

Όπως προέκυψε από έρευνα που έγινε στο δωμάτιο του, ο 17χρονος είχε στα χέρια του σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δωμάτιο όπου ζούσε βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο βαυαρός υπουργός προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με μαρτυρία, ο νεαρός Αφγανός φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» την ώρα της επίθεσης.

Επίσης, η αστυνομία βρήκε ένα κείμενο γραμμένο εν μέρει στα πιαστούν στο δωμάτιό του, γεγονός το οποίο υποδηλώνει ότι ενδέχεται να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας.

«Εν τω μεταξύ βρέθηκε επίσης ένα κείμενο στα πιαστούν το οποίο ήταν γραμμένο εν μέρει με αραβικούς και εν μέρει με λατινικούς χαρακτήρες, κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι κάποιος που ριζοσπαστικοποιήθηκε πρόσφατα», δήλωσε ο Γιόακιμ Χέρμαν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός πρόσθεσε, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί ακόμη.

Το γεγονός ότι επρόκειτο για τζιχαντιστή επιβεβαίωσε η ίδια η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο που ισχυρίζεται ότι ο νεαρός Αφγανός είναι ένας από τους «μαχητές» της οργάνωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την ισλαμιστική οργάνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης