Αυτοσυγκράτηση από Λευκωσία και Άγκυρα θέλει ο Ντάουνερ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, 23:57
Αυτοσυγκράτηση από Λευκωσία και Άγκυρα θέλει ο Ντάουνερ
Να αποφύγουν τις εντάσεις κάλεσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του Ο.Η.Ε. για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Ο κ. Ντάουνερ τόνισε ότι η αντιπαράθεση για το θέμα της ΑΟΖ της Κύπρου δεν θα πρέπει να επηρεάσει τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, αν οι δύο πλευρές ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν διαμεσολαβητικό ρόλο, τότε ο Ο.Η.Ε. θα μπορούσε να πράξει ακολούθως, διευκρινίζοντας πάντως ότι ο ρόλος του Ο.Η.Ε. είναι διακριτός και δεν θα προσπαθήσει να επιβάλει οτιδήποτε.

«Οι δύο ηγέτες βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη, συναντήθηκαν με τον γ.γ. και σίγουρα συζήτησαν το θέμα και ο γ.γ. έχει καταστήσει σαφές ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθούν οι εντάσεις, να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να βοηθήσουμε αυτές οι συνομιλίες να στεφθούν με επιτυχία, δεν επιθυμούμε αυτές οι συνομιλίες να εκτροχιαστούν. Αυτό δεν έγινε μέχρι στιγμής και ευελπιστούμε αυτό να μη συμβεί στο μέλλον» τόνισε.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 00:00