Στο περιθώριο της 22ης Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που πραγματοποιείται στο Ουζμπεκιστάν, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας είχαν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά. 

Η κάμερα κατέγραψε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Βλαντίμιρ Πούτιν να περπατούν στο λόμπι της συνόδου αγκαζέ και χαμογελαστοί, σαν δυο καλοί φίλοι και να μιλάνε χαλαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την χθεσινή του ομιλία στη Σύνοδο, επαίνεσε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, και κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στις συνομιλίες.

 

 Λύθηκε η διαμάχη για το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του και η Ρωσία συνήψαν μια συμφωνία με την οποία θα επιλύεται η διαμάχη για ένα πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάζεται στο Ακούγιου, στη νότια Τουρκία, επαναφέροντας στο έργο την τουρκική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την εκτέλεσή του, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ του δικτύου NTV και άλλων μέσων ενημέρωσης.

“Καταλήξαμε σε μια συμφωνία σχετικά με το Ακούγιου”, είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους έπειτα από επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν.

Χθες Παρασκευή, δύο πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters ότι η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία IC Ictas, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του σταθμού που θα διαχειρίζεται η ρωσική Rosatom, είχε επιστρέψει στην συμφωνία.

Τον περασμένο μήνα, η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας κατήγγειλε τη σύμβαση με την IC Ictas κάνοντας λόγο για «πολυάριθμες παραβιάσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης