Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης έδωσε σήμερα εντολή για την αναγκαστική εισαγωγή σε νοσοκομείο μιας Ρωσίδας, η οποία δραπέτευσε από την καραντίνα που της επιβλήθηκε μετά τη διαμονή της στην Κίνα τον περασμένο Ιανουάριο εν μέσω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Το δικαστήριο Πετρογκράντσκι ικανοποίησε την προσφυγή του αρχιάτρου του νοσοκομείου Μπότκιν για την αναγκαστική εισαγωγή στο νοσοκομείο της Άλα Ιλίνα. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ» ανακοίνωσε το δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 33χρονη Άλα Ιλίνα συνοδεύτηκε από δικαστικούς επιμελητές σε ασθενοφόρο που βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στο δικαστήριο.

Η νεαρή γυναίκα είχε νοσηλευτεί στις 4 Φεβρουαρίου στην Αγία Πετρούπολη εξαιτίας πόνου στο λαιμό, λίγο μετά τις διακοπές της τον Ιανουάριο στην Κίνα. Τρεις μέρες αργότερα, παραβίασε την ηλεκτρονική κλειδαριά της πόρτας του δωματίου της στο νοσοκομείο και βγήκε δημοσιεύοντας στη συνέχεια μια λεπτομερή περιγραφή της φυγής της στην σελίδα της στο Instagram.

Η διεύθυνση του νοσοκομείου Μπότκιν δεν εκτίμησε την κίνησή της αυτή και ο αρχίατρός του προσέφυγε κατά της Ιλίνα ζητώντας να τεθεί αναγκαστικά σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία δεν έχει πλέον επισήμως ασθενείς από τον νέο κορωνοϊό στο έδαφός της μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα και ο δεύτερος Κινέζος πολίτης που είχε διαγνωσθεί με τον ιό στη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης