Η Τουρκία παραδέχθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα, μέσω δύο υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών της, ότι κατά τις εκκαθαρίσεις στις οποίες προχώρησαν οι αρχές μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ενδεχομένως διαπράχθηκαν «σφάλματα»

«Εάν υπήρξαν λάθη, εμείς θα τα διορθώσουμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι “πολίτες που δεν έχουν σχέση με εκείνους (τους υποστηρικτές του Γκιουλέν) πρέπει να χαλαρώσουν” καθώς “δεν θα τους συμβεί τίποτα κακό” πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Όμως εκείνοι που συνδέονται με τον ιεροκήρυκα “πρέπει να φοβούνται. Θα πληρώσουν το τίμημα” τόνισε ο Κουρτουλμούς αναφερόμενος στους υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Σε περίπου 10.000 ανθρώπους έχουν ασκηθεί διώξεις και έχουν ήδη προφυλακιστεί, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι. Περισσότεροι από 50.000 Τούρκοι έχουν απολυθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε επίσης αναφερθεί στο ενδεχόμενο μεταξύ των προσώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο αυτού του κυνηγιού μαγισσών, να υπήρχαν κάποιοι που διώχθηκαν με καταχρηστικό τρόπο.

“Μια ενδελεχής εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με εκείνους που απολύθηκαν” επισήμανε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

“Υπήρχαν μετά βεβαιότητας μεταξύ τους πρόσωπα που έπεσαν θύματα άδικων διαδικασιών”παραδέχθηκε ο ίδιος.

“Δεν θα πούμε (στο ζήτημα των αδικιών): “δεν υπήρξαν””, σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
“Θα διαφοροποιήσουμε εκείνους που είναι ένοχοι κι εκείνους που δεν είναι” υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης