Για «σαφή ένδειξη της ανειλικρίνειας της ελληνικής πλευράς» στη διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού κάνει λόγο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποχωρήσει από τις συνομιλίες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «είναι προφανές ότι το πρόβλημα της Κύπρου δεν μπορεί να επιλυθεί με τις προσπάθειες μόνο της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Τουρκίας που είναι εγγυήτρια χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου αφενός προβαίνοντας σε μονομερείς προσπάθειες επί των φυσικών πηγών, με την αυταπάτη ότι είναι ο μοναδικός κύριος του νησιού και αφετέρου αφήνοντας αναπάντητες τις προτάσεις της τουρκικής πλευράς περί δίκαιης κατανομής, δείχνει ότι δεν είναι έτοιμη για την ιδέα της εξεύρεσης λύσης στο νησί στη βάση του συνεταιρισμού», συμπληρώνεται.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καλεί τη Λευκωσία «να εγκαταλείψει τις μονομερείς και προκλητικές ενέργειες και να καταβάλει ειλικρινείς προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ».

Το τουρκικό σχόλιο στρέφεται και στην Αθήνα, καθώς στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Προσδοκούμε από τη άλλη εγγυήτρια χώρα, τη γειτονική μας Ελλάδα να καταβάλει δίχως καθυστέρηση προσπάθεια για να προτρέψει την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου για την επίλυση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης