Άγκυρα: Νέο κύμα απολύσεων και μεταθέσεων αστυνομικών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014, 14:23
Άγκυρα: Νέο κύμα απολύσεων και μεταθέσεων αστυνομικών
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι «εκκαθαρίσεις» στους κόλπους της τουρκικής αστυνομίας, με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστές πρωτοκλασσάτα στελέχη της κυβέρνησης.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι απολύθηκαν ή μετατέθηκαν άλλοι 500 περίπου αστυνομικοί, σύμφωνα με τη «Μιλιέτ».

Μεταξύ των θυμάτων αυτού του νέου κύματος εκκαθαρίσεων περιλαμβάνονται αξιωματικοί και απλοί αστυνομικοί, προσθέτει η εφημερίδα στον ιστότοπό της στο Ίντερνετ.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση που έχει κάνει ο τουρκικός Τύπος, περίπου 6.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων 2.000 μόνο στην Άγκυρα, τιμωρήθηκαν μετά την αποκάλυψη, στα μέσα Δεκεμβρίου, του σκανδάλου διαφθοράς που πλήττει δεκάδες πρόσωπα προσκείμενα στην εξουσία.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παύει να κατηγορεί τους πρώην συμμάχους του της αδελφότητας του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, οι οποίοι έχουν επιρροή στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη, ότι χειραγωγούν τις έρευνες αυτές στο πλαίσιο μιας «συνωμοσίας» που έχει στόχο να προκαλέσει την πτώση του, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου και της εκλογής προέδρου που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2014.

Εκτός από την αστυνομία, η δικαιοσύνη έχει αποτελέσει επίσης αντικείμενο εκτεταμένων εκκαθαρίσεων με εκατοντάδες απολύσεις και μεταθέσεις δικαστών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014, 14:23