Στην Άγκυρα συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας, Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και Σερβίας,Αχμέτ Νταβούτογλου, Βουκ Γέρεμιτς και Σβεν Αλκαλάι αντίστοιχα, για 5η φορά τους τελευταίους μήνες.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τις χθεσινές συνομιλίες με τους ομολόγους του, ανέφερε ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη σύντομα θα ορίσει πρέσβη στη Σερβία και ότι τα προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα επιλυθούν. Τόνισε ακόμα ότι οι τριμερείς αυτές συναντήσεις έχουν συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας των Βαλκανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανήγγειλε ότι τον Μάρτιο θα συναντηθούν στο Σαράγεβο και στη συνέχεια, τον Απρίλιο, στο Βελιγράδι. Με αφορμή την 5η τριμερή συνάντηση των υπουργών, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι η Τουρκία, στην εξωτερική πολιτική της, δίνει προτεραιότητα στα Βαλκάνια και κυρίως στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ώστε να εδραιωθεί διαρκής ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σερβίας και της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης συναντήθηκαν και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης