Ιδιαίτερα άτυχη ήταν μία γυναίκα από την κομητεία του Ντούρχαμ στο βορειοανατολικό τμήμα της Αγγλίας. Η 44χρονη γυναίκα έπαιζε στον κήπο του σπιτιού της με τα τέσσερα παιδιά της όταν ένιωσε ένα δάγκωμα στο δάχτυλό της και υπέθεσε ότι προήλθε από κάποιο έντομο.

Δυστυχώς για εκείνη, επρόκειτο για την πιο επικίνδυνη αράχνη του Μεγάλου Βασιλείου: «false widow spider» ή αλλιώς «μαύρη χήρα». Η κατάσταση επιδεινώθηκε, καθώς μέσω του δαγκώματος πέρασε στον οργανισμό της το σαρκοφάγο μικρόβιο «necrotizing fasciitis».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε λίγες ώρες, ο δείκτης του αριστερού χεριού της Andrea Wallace είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος από το πρήξιμο. Όπως το περιέγραψε η ίδια: «Δεν άντεχα τον πόνο. Είχε πρηστεί, το δέρμα είχε αρχίσει να σπάει, και έβγαινε μαύρο πύον». Παρατήρησε επίσης ένα σημάδι στον ώμο της, χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο για το δηλητήριο που εξαπλωνόταν στον οργανισμό της.

Η 44χρονη δεν άργησε να πάει στο Νοσοκομείο «Sunderland Royal Hospital», όπου μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Αν και οι γιατροί αναγνώρισαν το δάγκωμα της αράχνης, δεν περίμεναν την τόσο έντονη αντίδραση. Όπως την ενημέρωσαν αργότερα, αν είχε αργήσει λίγο ακόμα να πάει στο Νοσοκομείο, μπορεί να είχε χάσει τη ζωή της.

Μετά από 10 εβδομάδες νοσηλείας και 14 εγχειρήσεις, οι γιατροί κατάφεραν να σταματήσουν την εξάπλωση του δηλητηρίου στο σώμα της ασθενούς, αλλά αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το δάχτυλό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης