Αγνοείται αεροσκάφος με 16 επιβάτες στην Ινδονησία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009, 12:55
Αγνοείται αεροσκάφος με 16 επιβάτες στην Ινδονησία
«Χάθηκε» ξαφνικά από τα ραντάρ αεροσκάφος της εταιρείας «Merpati Nusantara», που εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Sentani στην περιοχή Papua, στην πόλη Oksibil, και είναι έκδηλη η ανησυχία των τοπικών Αρχών για την τύχη των 16 ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, στο σκάφος βρίσκονταν τρία μέλη πληρώματος και 13 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και δύο βρέφη.

Την επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους δυσκολεύουν οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
 
Το αεροσκάφος, τύπου Twin Otter, έχασε την «επαφή» με το έδαφος περίπου 40 λεπτά μετά από την απογείωσή του και όταν βρισκόταν στον αέρα της περιοχής Papua, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιχειρήσεων της εταιρείας, κυβερνήτη Nikmatullah.
 
Ο Nikmatullah είπε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Metro TV» ότι δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του αεροσκάφους, τέσσερις ώρες ύστερα από την «εξαφάνισή» του, ωστόσο διευκρίνισε ότι είχε αρκετά καύσιμα για να μείνει στον αέρα για 3 ½ ώρες.
 
Η διάρκεια της προγραμματισμένης πτήσης του αεροσκάφους ήταν περίπου 50 λεπτά.
 
Η ευρύτερη περιοχή της Papua αποτελείται από αδιαπέραστες εκτάσεις ζούγκλας και βουνών.

Στο παρελθόν αεροπλάνα που έχουν καταπέσει εκεί δεν έχουν βρεθεί ποτέ.Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από δύο εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Ένωση απέσυρε τέσσερις αεροπορικές εταιρείες της Ινδονησίας (Garuda, Mandala Airlines, Airfast Indonesia και Premiair) από τη λίστα των εταιρειών που δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της, καθώς κατέγραψε "σημαντικές βελτιώσεις" στις υπηρεσίες και την ασφάλεια που προσφέρουν.

Ωστόσο, όλες οι υπόλοιπες εταιρείες της Ινδονησίας, όπως η Merpati Nusantara, παραμένουν στη λίστα.

(Πρώτη καταχώρηση: 02 Αυγούστου 2009, 10:21)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009, 12:55