Αγνοείται πλοίο στη Γκάνα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014, 03:36
Αγνοείται πλοίο στη Γκάνα
Ένα πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας χάθηκε στα ανοικτά των ακτών της Γκάνας και ένας ανώτερος αξιωματούχος της ακτοφυλακής δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο καπετάνιος έστειλε σήμα κινδύνου πως το πλοίο δέχθηκε επίθεση από πειρατές.

Το υπό λιβεριανή σημαία δεξαμενόπλοιο, ΜΤ Fair Artemis, είχε την τελευταία επικοινωνία του με τον διευθυντή της Fairdeal Group SA, όπου ανήκει το πλοίο το βράδυ της Τετάρτης, όταν και έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Γκάνας, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Η κύρια ανησυχία μας είναι ... για την ασφάλεια των ατόμων επί του σκάφους. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τις οικογένειές τους και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στην επιστροφή του πληρώματος και του σκάφους σε ένα ασφαλές λιμάνι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζον Γκρι διευθυντής του στόλου της Fairdeal. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε επίσης ότι το πλοίο εξακολουθεί να αγνοείται, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος στο λιμάνι Τέμα, ανατολικά της πρωτεύουσας της Γκάνας, δήλωσε στο Ρόιτερς, «είχαμε σήμα κινδύνου από τον πλοίαρχο του πλοίου προχθές (Παρασκευή) λέγοντας ότι ήταν 36 ναυτικά μίλια μακριά από τα νερά μας, αφού έγινε πειρατεία και κινούνταν στα χωρικά ύδατα του Τόγκο νωρίς την Τετάρτη».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014, 03:40