Τουλάχιστον 18 άνθρωποι αγνοούνται, συμπεριλαμβανομένων οκτώ Πακιστανών στρατιωτών, όταν παρασύρθηκαν από δύο χιονοστιβάδες στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αρχών του Πακιστάν, οι στρατιώτες πραγματοποιούσαν έρευνες το απόγευμα της Παρασκευής για τον εντοπισμό συναδέλφων τους οι οποίοι είχαν καλυφθεί από τόνους χιονιού λίγο νωρίτερα, όταν μια νέα χιονοστιβάδα «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά της στην ορεινή κοιλάδα Νίλουμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή έχουν σπεύσει κινητές μονάδες διάσωσης, με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες να δυσχεραίνουν το έργο τους.

Πληροφορίες που επικαλείται το Associated Press αναφέρουν πως λίγο πριν η δεύτερη χιονοστιβάδα «χτυπήσει» τους στρατιώτες, είχαν εντοπιστεί δύο πτώματα ανδρών στην περιοχή Ντάνα Τατζιάν, 130 χλμ. από την κεντρική πόλη Μουζαραραμπάντ. Η τραγωδία σημειώθηκε πολύ κοντά στην πακιστανική πλευρά της λεγόμενης «Γραμμής Ελέγχου», σύνορο που χωρίζει στη μέση το Κασμίρ ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δεκάδες μικρά στρατόπεδα με ειδικά εκπαιδευμένες στρατιωτικές μονάδες, ικανές να δρουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Απρίλιο, 140 Πακιστανοί στρατιώτες είχαν θαφτεί κάτω από τόνους χιονιού σε στρατιωτικό φυλάκιο σε αυτή την ορεινή περιοχή των Ιμαλαΐων, ενώ τoν Φεβρουάριο τουλάχιστον 16 Ινδοί στρατιώτες έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στα βουνά του Κασμίρ όταν δύο χιονοστιβάδες έπληξαν στρατιωτικό καταυλισμό.

Διαβάστε επίσης:
Πακιστάν: Συνολικά 135 οι νεκροί από τη χιονοστιβάδα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Απριλίου 2012, 23:18

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης