Ένα θρίλερ με απρόβλεπτες διαστάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής για την ανατροπή του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς «Times», 14 πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας παραμένουν «εξαφανισμένα» εν πλω και δεν έχουν καταμετρηθεί, ενώ στην τουρκική ηγεσία ενισχύονται οι ανησυχίες ότι οι κυβερνήτες τους μπορεί να εμπλέκονταν στο πραξικόπημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τουρκικές αρχές, γράφουν οι «Times», φοβούνται ότι οι διοικητές των πλοίων αυτών -τα οποία από την περασμένη Παρασκευή δεν έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους- είναι πραξικοπηματίες.

Άφαντος είναι από την Παρασκευή, όπως γράφουν οι «Times», και ο αρχηγός του τουρκικού στόλου, ναύαρχος Βεισέλ Κόσελε, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν συμμετείχε με κάποιον τρόπο στο πραξικόπημα ή αν κρατείται όμηρος από τους πραξικοπηματίες.

Το πρωί του Σαββάτου μεταδόθηκε ότι είναι όμηρος των πραξικοπηματιών πάνω στη φρεγάτα Γιαβούζ που βρισκόταν εν όρμω στον ναύσταθμο του Γκιολτσούκ, ωστόσο στη συνέχεια η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα σήμερα, ξένα μέσα ενημέρωσης έγραφαν πως υπάρχει περίπτωση τα πλοία των πραξικοπηματιών να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με διαρροές από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, από την περασμένη Παρασκευή δεν έχει εμφανιστεί τουρκικό πλοίο στα ελληνικά ύδατα. 

Αρνείται η τουρκική κυβέρνηση ότι αγνοούνται πολεμικά πλοία

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με πολεμικά πλοία των οποίων η τύχη αγνοείται μετά το πραξικόπημα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης