Ομάδα γιατρών στο Πακιστάν δίνει σκληρή μάχη για να κρατήσει στη ζωή ένα αγοράκι που γεννήθηκε με έξι άκρα, εξαιτίας μια σπάνιας γενετικής ανωμαλίας.

Το αγοράκι γεννήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Σουκούρ, στο Νοτιοανατολικό Πακιστάν, και τώρα παρακολουθείται στη μονάδα εντατικής θεραπείας από ομάδα γιατρών στο Εθνικό Ινστιτούτο για τη Φροντίδα των παιδιών στο Καράτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου, Τζαμάλ Ραζά, εκτιμάται ότι το μωρό μεγάλωνε στη μήτρα της μητέρας του μαζί με ένα δίδυμο αδελφάκι, το οποίο δεν είχε σωστά αναπτυχθεί και γεννήθηκε πρόωρα, με αποτέλεσμα το δεύτερο μωρό να έχει επιπλέον άκρα.

Ο Ραζά πρόσθεσε πως θα υποβάλουν το αγοράκι σε επεμβάσεις και εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς του εξωτερικού με περισσότερη εμπειρία στη σπάνια πάθηση που εκτιμάται πως εμφανίζεται σε μόλις ένα μωρό στο ένα εκατομμύριο.

Ο πατέρας του μωρού απηύθυνε έκκληση για βοήθεια τόσο από την κυβέρνηση όσο και από φιλανθρωπικές οργανώσεις. «Δεν έχω χρήματα για να πάω στο Καράτσι», είπε, «και να αναζητήσω θεραπεία για το μωρό μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση της υγείας της μητέρας του μωρού, που είναι και ξαδέλφη του πατέρα, εξελίσσεται ομαλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης