Αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία αναζητεί η Air Berlin

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017, 09:26
Αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία αναζητεί η Air Berlin
Ο γερμανικός αερομεταφορέας Air Berlin βρίσκεται σε συνομιλίες με τρεις αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Lufthansa, αναζητώντας αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Τόμας Βίνκελμαν στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ), χωρίς να δώσει συγκεκριμένα ονόματα.

Και οι τρεις εταιρείες είναι ευυπόληπτες «σε ό,τι αφορά στην οικονομική τους κατάσταση, επαρκώς μεγάλες για να προσφέρουν στην Air Berlin ένα εξασφαλισμένο μέλλον και ενδιαφέρονται να κρατήσουν τη Γερμανία ως τη βάση των δραστηριοτήτων», τόνισε ο Βίνκελμαν.

Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Τρίτη, αφού ο βασικός της μέτοχος, η Etihad Airways, αποφάσισε να μη τη στηρίξει πλέον οικονομικά ύστερα από χρόνια ζημιογόνας λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον Βίνκελμαν, οι διαπραγματεύσεις αφορούν στα περιουσιακά στοιχεία της μονάδας Niki, την οποία η Etihad είχε αγοράσει νωρίτερα εφέτος από την Air Berlin έναντι 300 εκατ. ευρώ.

Η Lufthansa έχει επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για να αποκτήσει μέρος των δραστηριοτήτων της Air Berlin, ενώ, σύμφωνα με πηγή, στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει και η easyJet. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor της Thomas Cook ανακοίνωσε χθες ότι είναι έτοιμη να αναλάβει «ενεργό ρόλο» στην αναδιάρθρωση της Air Berlin, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Βίνκελμαν στοχεύει σε μια συμφωνία με δύο ή περισσότερους αγοραστές έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017, 11:20