Άγριο ξύλο στη βουλή της Ουκρανίας, με τις γροθιές να πέφτουν βροχή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018, 10:03
Άγριο ξύλο στη βουλή της Ουκρανίας, με τις γροθιές να πέφτουν βροχή
Σε ρινγκ μετατράπηκε για ακόμη μία φορά η βουλή της Ουκρανίας, με τις γροθιές να πέφτουν βροχή κατά τη διάρκεια μιας επεισοδιακής συνεδρίασης.

Ο καβγάς ξέσπασε όταν ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Νέστορ Σούφριτς αποκάλεσε έναν φιλορώσο Ουκρανό πολιτικό, τον Βίκτορ Μέντβεντσουκ, «πράκτορα» του Βλαντίμιρ Πούτιν. Κι ενώ αποχωρούσε από το βήμα, έσκισε μια αφίσα με το πρόσωπο του Μέντβεντσουκ.Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δύο άνδρες έπεσαν πάνω στον Σούφριτς και καθώς πάλευαν, ο ένας του κατάφερε μια γροθιά. Τα αίματα άναψαν και μπήκαν κι άλλοι στον καβγά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ουκρανική βουλή μετατρέπεται σε αρένα, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έχει πέσει αλύπητο ξύλο με αφορμή κόντρες για εσωτερικά ή διεθνή ζητήματα, όπως τον Ιούλιο του 2014, όταν ήρθαν στα χέρια εθνικιστές και φιλορώσοι βουλευτές για τις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των ρωσόφωνων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.Το 2015 μια συνεδρίαση διεκόπη τον Μάρτιο, όταν ένας πολιτικός κατηγόρησε έναν άλλο για δωροδοκία και τον κάλεσε να παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονη αψιμαχία.Αργότερα, το 2015 πάντα, έπεσε και πάλι ξύλο, όταν ένας βουλευτής του κυβερνώντος συνασπισμού επιχείρησε να απομακρύνει διά της βίας από το βήμα τον τότε πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενικούκ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018, 12:18