Πολύ εύθραυστη για να ανελκυθεί είναι η άτρακτος της πτήσης της AirAsia που κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιάβας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ινδονησίας.

Ο ίδιος προέβη σε σχετικές δηλώσεις έπειτα από δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα για ανέλκυση της ατράκτου, η οποία και συνέχιζε να σπάει σε κομμάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη απόπειρα το Σάββατο τα σχοινιά που κρατούσαν το αεροπλάνο έσπασαν ενώ την ίδια μέρα περισυνελέγησαν ακόμη τέσσερα πτώματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των πτωμάτων που έχουν περισυλλεγεί σε 69.

Μια αρχική αναφορά για τα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, αν και η πλήρης έρευνα θα χρειαστεί πολλούς μήνες για να ολοκληρωθεί.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους περιλαμβάνουν μέρη και από τα δύο φτερά του Airbus, ενώ σύμφωνα με το BBC εκτιμάται ότι το κόκπιτ του αεροπλάνου ενδέχεται να βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ την επιχείρηση διάσωσης από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε στον βυθό το κεντρικό κομμάτι του αεροσκάφους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης