Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον φονικό σεισμό των 7.3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 220.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό 1,3 ως 1,6 εκατομμυρίου.

Χαρακτηριστική ήταν η επιδημία χολέρας που ενέσκηψε στη χώρα μετά το σεισμό και προκάλεσε επίσης το θάνατο περισσότερων από 6.600 Αϊτινών το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούσαν να είναι άστεγοι και στο γεγονός ότι υπήρχε ο κίνδυνος ενός νέου ξεσπάσματος χολέρας κατά την περίοδο των βροχών τον περασμένο Απρίλιο είχε δηλώσει: «Εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ανθρωπιστικές ανάγκες, τις οποίες η κυβέρνηση της Αϊτής δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της. Για όσο μας χρειάζονται οι Αϊτινοί εμείς θα είμαστε εκεί».

Με τα επιπρόσθετα 3 εκατομμύρια ανέρχεται σε 38,5 εκατομμύρια ευρώ η βοήθεια της Ευρωπαϊκή Επιτροπής προς την Αϊτή πέρυσι. Για το 2012 σκοπεύει να χορηγήσει βοήθεια ύψους 15,25 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης