Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα, στην πρωτεύουσα της Αϊτής ζητώντας τη ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις κατοικιών, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δυνάμεις της Αστυνομίας συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στο κέντρο του Πορτ-ο-Πρενς, κάνοντας χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους αποτρέψουν από το να προσεγγίσουν το προεδρικό μέγαρο. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, όσα κτήρια της πρωτεύουσας βρίσκονται στους πρόποδες λόφων θα κατεδαφιστούν προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες απώλειες από μελλοντικές κατολισθήσεις.

Το σαθρό έδαφος σε συνδυασμό με την απουσία δέντρων γύρω από την πρωτεύουσα δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για τη μετακίνηση τόνων χώματος και μεγάλων βράχων ύστερα από εκτεταμένη βροχόπτωση.

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, θα προωθηθεί πρόγραμμα αναδάσωσης προκειμένου να ενισχυθεί η σταθερότητα του εδάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καταστροφικός σεισμός των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το νησί της Καραϊβικής τον Ιανουάριο του 2010, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του στην οικονομία και στην καθημερινότητα των πολιτών. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Michel Martelly προσπαθεί ακόμα να βρει μόνιμη κατοικία σε δεκάδες χιλιάδες αστέγους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πείνα και τη χολέρα.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε ανθρώπους να διακινδυνεύουν τις ζωές τους σε παραγκουπόλεις που ανά πάσα στιγμή μπορούν να καταρρεύσουν», εξήγησε η υπουργός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Rose-Anne Auguste.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Αϊτή: Νέο Σύνταγμα με το βλέμμα στην ανάπτυξη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012, 06:28

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης