Επιμένει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ότι συνεχίζεται κανονικά η πώληση των αμερικανικών F-16, παρά το πρόσφατο μπλόκο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε δηλώσεις του ο Χουλουσί Ακάρ, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμήνυσε ότι «η διαδικασία συνεχίζεται» και ότι η Άγκυρα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα συνεχίσει τις εργασίες σε στρατιωτικό, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν όροι όπως “θα σου δώσω αυτό, αλλά δεν θα κάνεις εκείνο”. Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και θα βρεθεί μια σωστή λύση», επισήμανε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι τα αιτήματα της Τουρκίας συμβαδίζουν με τις σχέσεις με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Ο τούρκος υπουργός κατηγόρησε την Ελλάδα για το εμπόδιο στην αγορά των αεροσκαφών, σημειώνοντας ότι, η χώρα μας έδωσε στο θέμα «διαστάσεις που δεν μπορούν εξηγηθούν με βάση τους κανόνες των διεθνών σχέσεων».

«Με διάφορες πρωτοβουλίες, η Ελλάδα προσπαθεί να επηρεάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις στρατιωτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για την απόκτηση και τον εκσυγχρονισμό F-16», είπε ενώ έκανε λόγο για «ελληνικό λόμπι» το οποίο έφερε στη Βουλή το μπλόκο στην πώληση των F-16, κάνοντας λόγο για «παραπληροφόρηση»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

. «Κάποια ομάδα νομοθετών έχει προκαλέσει προβλήματα με παραπληροφόρηση και χειρισμούς. Περιμένουμε ότι οι ΗΠΑ δε θα πέσουν σε αυτό το παιχνίδι», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης